A Tsan-Damasa kennelről

2000-ben eldöntöttem, hogy ismét kutyára van szükségem. Olyan szempontokat vettem figyelembe, hogy család szerető legyen (hiszen akkor még kicsi volt mindhárom gyermekünk), valamint tanulékony, intelligens, és értelmes is. Fontos volt a külleme, az arányos testalkat, nem utolsósorban hogy jól mutasson. Hosszas keresgélés után, mialatt elolvastam jó néhány fajtaleírást is, a tibeti terrierre esett a választásunk. Utána a „szokásos”, hogy ne legyen egyedül szegényke… kell egy társ… És ahogy mondani szokták, a többi már történelem.

Az elmúlt évtizedek alatt rengeteg tapasztalatra tettem szert a kutyatenyésztéssel, és a kutyakiállításokkal kapcsolatban. Évente több tíz kiállításon jelentünk meg mind Magyarországon, mind külföldön, ahol szép sikereket értünk el saját tenyésztésű kutyáinkkal, így a Tsan-Damasa tibeti terrier kennel megkapta a mestertenyészet címet. Az a szakmai megtiszteltetés ért a „Kutya” című lap akkori főszerkesztője, Harcsás Márta részéről, hogy a tibeti terrier fajtaismertetőjének megírására engem kért fel. A cikket 2008 januárjában közölte le a magazin.

Néhány évre fel kellett függesztenem a tenyésztést, így maradtak részben a kiállítások. Szerencsére ismét foglalkozhatok újabb almok tervezésével, asszisztálhatok a kiskutyák születésénél. Arra külön figyelmet fordítok, hogy kennelünkben genetikailag tesztelt, egészséges szülőktől származó, magától értetődően törzskönyvezett kiskutyák élhessék vidám, hancúrozós napjaikat.

A kutyák szeretete összeköti az embereket. Ha két kutyatulajdonos találkozik, biztos, hogy rengeteg anekdotát osztanak meg egymással kedvenceikről. Így bővült a kedves ismerősök köre a kiállításokon, az új gazdik által, és bizony még barátságok is szövődtek.

Kedves Látogató! Töltsd kellemesen az időd az oldal lapozgatásával, jó szórakozást kívánok!

Tibeti Terrier, a legbecsesebb ajándék